Bli scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 8 år. Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara sedan hela livet.

Vad gör vi?

Vi jobbar med samarbete, att vara en schysst kompis och är mycket ute i naturen där vi bland annat lär oss göra upp eld, sover i tält och går på hajk.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Agnes 8 år:

Jag älskar hajk.

Gå med i vår kår och testa scouting – Klicka här

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting.
Maila oss på kfumnorrkopingscout@gmail.com så hjälper vi dig!

Gå gärna in på respektive avdelnings flik här på hemsidan och läs mer om vår verksamhet!

Ladda ner